söndag 1 maj 2011

Kalla händer och morgonmys

Va en så fantastiskt fin morgon idag att man inte kan bli annat än lycklig när man kommer ut på trappan och möter detta


Idag blev det vilodag för herr Dutte för han gjorde en jättebra träning igår så det blev bara lite pyssel nu på morgonen. Borstade och försökte få bort lite av allt hår som han inte fällt av en som ligger löst och så mös vi lite.

Träningen igår va verkligen jätte nyttig och jag fick lite annan syn på ridning. Vi tränade mycket på att kunna dela upp hjälperna lite och va mer noga med att använda en hjälp i taget och testa med att använda så lite så möjligt istället för att lägga på allt på en gång. Rundade innersidan ganska ordentligt och sen flyttade vi rumpan inåt och utåt på en 20m volt och sen gick in på en mindre emellanåt för att verkligen komma åt bakbenen och jag har aldrig haft en så bra känsla av att han verkligen kom under sig mer bakbenen.
Detta gjorde vi i både trav och galopp och när det satt gick vi över till att rida på fyrkanten och sen göra en liten volt i hörnet med mycket böjning och sen gå in i en sluta på diagonalen. Svårt! Men väldigt nyttigt och Duttes bakben kändes som spaghetti så han va verkligen trött och han tog i som aldrig förr.
Vi har haft jättemycket problem med att han blir väldigt stressad och springig när något blir för svårt och jobbigt men han skötte sig helt sjukt bra igår och jobbade verkligen på in i det sista även om det va riktigt jobbigt för honom.
Just att kunna sitta och be om en sak fram och en annan bak är verkligen kanon att sitta och träna på hemma för jag tycker alltid att det är lite svårt när man ska sitta och göra skolor på egen hand när man inte kan se hur det faktiskt se ut men att sitta och pyssla med detta på volt känns som en nyttig förberedelse inför dom och det är lättare att behålla böjningen som vi gärna tappat i slutorna!

 Sen när vi hade tränat färdigt så kollade vi på en annan träning och Dutte tyckte det va en mycket snygg brud som sprang och visade upp sig så han va mycket intresserad!


Q jag har försökt ta bilder på pollens skor men de va inte alls lätt att hålla i hoven och ta bild och försöka hitta en bra vinkel men jag fick tips om att hovslagaren hade egen hemsida så HÄR finns det bilder på skorna. Det är det tredje bildparet som min häst har på fötterna och han verkar fungera väldigt väldigt bra på dom!

Upplägget denna veckan blir:
Måndag: Jobb på chambon
Tisdag: Förvänd galopp och flytta honom en hel del för att komma åt lösgjordheten
Onsdag: Vila
Torsdag: Ev träning
Fredag: Lugn tur i skogen. Lång, låg och bara böja igenom sidorna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar